Katarakt Tedavisi


Katarak hastalığı ilaçla tedavi edilmez. Son derece ciddi bir göz sorunu olan katarakt hastalığı ilerlediğinde, körlüğe neden olabilir. Kataraktın tedavi edilebilmesi için teşekküllü bir hastaneye gidilmelidir. Gerekli tetkikler yapıldıktan sonra katarakt ameliyatı yapılır. Doğuştan veya genetik yollarla meydana gelen katarakt hastalıkları mevcuttur. 
Başka sebeplerinden biride herhangi bir kaza sonucu oluşmasıdır. Katarakt yaşla birlikte ortaya çıkar. Göz  merceğinin saydamlığı zamanla kaybolur. Katarakt hastalarının ameliyatı %97 başarılı olur. Ameliyattan sonra bir süre gözlük kullanılması önerilir. Katarakt hastaları renkleri tam anlamıyla göremezler. Renklerde bulanıklık ve başta ağrı oluşur. Gözlerde kaşınma ve derinlik hissinin kaybedilmesi gibi olaylar gerçekleşir. Göz önünde devamlı oluşan küçük sinek görüntüsü gitmez. İnsanlar gözlerini ovuşturarak, bunu geçici bir durum olarak algılarlar. Bu sorunların devamlı hale gelmesi durumunda, gözlerde bir rahatsızlık olduğundan şüphe edilmelidir. Göz hastanelerinde yapılan muayene sonucunda katarakt olduğu ortaya çıkarsa hemen müdahale edilir. Bazen katarakt hastalığı kaza sonucunda gerçekleşir. 
Daha hassas davranılması gerekilen bu durum neticesinde, göz merceği dikkatle yerine yerleştirilir. Günlük hayatta size sorun çıkaracak kadar ilerlemişse, ameliyat uygun görülür. Görmede sorun yoksa veya günlük hayatı sekteye uğratan etkenler ortaya çıkmamışsa katarakt ameliyatı önerilmez. Geçici gözlüklerle bir süre durum incelenir. Şeker hastalığına sahip olan insanlarda diğer göz hastalıkları da fazlaca görülebilir. Göz tansiyonuna da sahip olabilen bu insanlar, tedavi sürecinde oldukça dikkatli olmalıdırlar. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder